Despre

Event Photographer :: @YourStoryPhotographer

Viața noastră este o înlănțuire fantastică de evenimente. După eveniment, iarăși eveniment. Împreună facem din aceste evenimente povești. Povești frumoase.

Fotografiile cu fiecare moment rămân mărturie vie a poveștii voastre. Și cum fiecare fotografie surprinde un zâmbet, o emoție sau un detaliu care doar pentru voi are însemnătate aparte, în timp ele rămân “sertarul cu amintiri” la care apelați mereu, cu bucurie.

Așa că, zâmbetul la purtător și atitudinea relaxată sunt cheia pentru a creiona, în imagini, o poveste frumoasă. Atenția la detalii lăsați-o pe seama fotografului. 🙂

Și totuși, cine-i fotograful?

Stefan Radu Photography

Ștefan. Curios. Atent. Meticulos.

Am terminat Managementul Afacerilor, am ales să surprind managementul emoțiilor în fotografia de eveniment. Fotografia a intrat în viața mea, inițial, ca un hobby al copilăriei. Fotografia de eveniment mă învăță, cu fiecare ocazie, să rămân atent, empatic și comunicativ.

 

Bunica-mi spune, deseori, că a fost nevoie de două generații ca cineva să ia fotografia în serios. Da, chiar două generații. Poate suna ca un scenariu de film, dar asta este realitatea. Bunicul, cel care avea acasă o cameră special amenajată în care developa fotografiile de familie (și asta se întâmpla prin anii ’70-‘80) și tata, datorită căruia, albumele de familie sunt complete și toate momentele importante (uneori amuzante) au rămas acolo, organizate frumos.

Apoi am venit eu. Băiatul familiei. Cu toate că citeam cu interes revistele de fotografie ale tatălui meu, n-am luat în serios această atracție (doar știam că și tata are acest hobby, și bunicul îl avusese). Nici prin minte nu-mi trecea că pot să câștig bani din fotografie. Să trăiesc din fotografie.

Copil fiind, savuram , din scoarță în scoarță, fiecare număr din revistele de fotografie ale tatălui meu: Photo Magazine și Chip Foto-Video. A durat ceva până am transformat acest hobby într-o profesie. Am inceput, desigur, cu un job la birou. Mi-am dat, însă, rapid seama că nu este ceea ce vreau să fac și, mai ales, nu este stilul de viață pe care mi l-am imaginat când eram copil. De mic, m-am imaginat “micul intreprinzător”. Am crezut, în naivitatea specifică vârstei, ca asta înseamnă libertate, liniște și viață fără stres. Evident, totul a fost un vis frumos. Să lucrezi pe cont propriu, mai ales într-un domeniu creativ, înseamnă multe ore de muncă (nu înseamnă să lucrezi 8 ore pe zi, de luni până vineri, ci să lucrezi oricând oricât este necesar 🙂 ), un proces de învățare continuă, incertitudini, dar și multe bucurii. Cea mai mare bucurie este să fii cel care conturează povești, povești frumoase.

Așa că, hai să facem o poveste cu fiecare fotografie, eu fotograful, voi modelul! 🙂

Semnat,

Ștefan, cel pasionat de fotografie, momente și povești